Monday, February 12, 2018

Tempah Hamper KL 2018 - Ima Bloomwood

Anda sedang mencari tempahan hamper untuk Family Day, meeting, annual dinner, malam gala, atau corporate events ?
Ima Bloomwood - Hamper, Candy Buffet & Party Planner

InsyaAllah, Ima akan cuba buat yg terbaik. Hamper dari Ima Bloomwood semestinya cantik & ekslusif, design tak ada kat mana-mana tempat. Sebab original dari idea sendiri & selalu tercetus masa tengah susun hamper dalam bakul.

Hamper Queen -Ima Bloomwood

Biasanya Ima akan pesan kat customer, jgn lupa beritahu tema event, nak yg jenis macam mana & siapa yg bakal terima hamper. Jadi Ima pilih barang-barang yg sesuai je isi kat dalam tu. Best kan ? :)

Tak lama lagi nak raya, siapa yg nak tempah hamper raya untuk 2018, boleh save nombor ima..nanti mudah nak roger-roger bila sampai masanya.

Baru-baru ini, Kak Muna whatsapp ima, nak tempah hamper untuk Gala Night. Teruja betul ima dengar..yang paling bestnya, tema dinner sangat best - iaitu Malam Kesuma Jiwa. Wow ! Apa lagi, hamper pun design ala-ala tradisional lah.. baru masuk dengan tema kan...Terima kasih Kak Muna ! Semoga nanti kita jumpa lagi kalau akak nak tempah hamper ya ... <3


Hamper Tradisional - Besar ! 10 kg. Abg Sado je boleh angkat nih. hehe

PILIHAN PACKAGING

Ada 2 pilihan yang boleh anda pilih..
Nak yang jenis plastik wrapping yg see thru nampak isi dalam pun boleh..
nak yang netting pun boleh.. boleh roger nak jenis yg macam mana..

Bagi yang first time datang ke blog ima ni, bolehlah follow Ig kami --> @ima.bloomwood
atau Facebook --> @ima.bloomwood

Personal Fb ima kat sini ** IMA ZAHRA **,.. jomlah kita kawan-kawan..  -->


PELUANG KERJAYA

Btw, ima tengah mencari remaja-remaja yang kurang bernasib baik, yang tak ada rezeki habis SPM tapi rajin kerja, nak majukan diri & suka dengan bidang ni... boleh whatsapp ima. Student Universiti yang nak cari part time pun boleh... InsyaAllah..


Thursday, February 1, 2018

Surprise Birthday, Candy Buffet & Chocolate Fountain - Kuala Lumpur

Syukur alhamdulillah..
2018 bermula dengan sangat baik sekali. Ima.Bloomwood makin mendapat kepercayaan dari pelanggan tersayang.

Selain hamper, kami juga menyediakan Pakej Surprise Birthday Party, Candy Buffet & Chocolate Fountain untuk kawasan KL & Lembah Klang. Kawasan jauh-jauh sikit seperti Bangsar, Kepong, Ukay Perdana, Petaling Jaya kita cover juga, tapi ada beberapa requirement yg perlu dipenuhi lah.

Minimum Pakej untuk Candy Buffet & Chocolate Fountain ialah RM 500

Kita juga provide servis untuk Chocolate Fountain Party di pejabat / rumah / mana-mana shj untuk 10-50 pax. Kalau anda nak buat simple party, teringin nak makan coklat & marshamallow... just wasap je Ima. InsyaAllah kita adjust slot untuk anda.

Okay lah.. ima belanja gambar-gambar untuk tatapan anda.
Jom kita sama-sama jadikan party anda satu kenyataan... Decor ikut tema-tema tertentu pun ima boleh adjust, tapi bagitau lah awal sikit..senang nak buat preparation.

Candy Buffet for Wedding in KL

Candy Buffet Setup for Birthday Party Kuala Lumpur - Pink Theme

Chocolate Fountain & Candy Buffet for Wedding - Kuala Lumpur - Blue Themed

Bithday Backdrop, Decoration & Balloons - Blue Theme

Simple Celebration - Flower box & Balloons - Black & White Themed

Candy Buffet for Aqiqah. Lots of food @ Dewan Perdana Indera, Gombak

Click for better view


BERMINAT ? APA YANG PERLU ANDA BUAT ?

Whatsapp kami : Ima.Bloomwood


Berikan details ini siap-siap..

Nama tuan/cikpuan : 
Nama Majlis :-
Cadangan tarikh & Masa :-
Cadangan Tempat :-
Cadangan Tema / Color :-

Request :-
( apa yg anda terbayang dlm minda / 
gambar2 yg anda survey)


It's okay kalau belum ada semua details, just isi mana yg ada je.. sebab Ima nak check date & availability dulu


Terima Kasih !
See You Soon !!!<3



Friday, November 3, 2017

Tempahan Hamper Ekslusif KL

Sedang mencari mana nak tempah hamper ekslusif yang cantik, unik & barang berkualiti ?
Serahkan pada kami, tak perlu pusing merata cari barang dan perah otak macamana nak susun hamper.

Kami bersedia untuk bantu, hamper untuk sebarang event / occasion. Cuma berikan bajet & butiran event, kami uruskan semuanya ! Mudah kan !?

Kalau nak request hamper Mark & Spencer pun boleh, hamper tradisional pun boleh, hamper makanan untuk cabutan bertuah pun boleh :)

Semua boleh lah :D Hehe. Kita discuss kat whatsapp yer www.wasap.my/6013-6010704

Hamper Pertunangan 

Tempahan Hamper Mark & Spencer

Tempahan Hamper Mark & Spencer

Tempahan Unique Gift Basket - Ima.Bloomwood

Gift Box - Ima.Bloomwood


Hamper Ekslusif Besar - Ima.Bloomwood

Hamper Ekslusif Besar - Ima.Bloomwood

Penghantaran Hamper Kuala Lumpur

KL Area Only.Yg jauh2 boleh..tapi ada caj penghantaran yg patut2 lah..Kalau bulk order, insyaAllah.. free delivery. :)


Idea Hadiah Untuk Wanita

Kalau buntu nak bagi hadiah kat wife/tunang/gf/mak/kakak... menangi hati dorang dgn gift yg mcm ni.
Sesuai utk wanita berkerjaya, suka cantik2, into aromatherapy, suka wangi2..

Bagi hadiah ikut personaliti org yg kita bagi. Baru lah apa yg diberi tu akan dipakai dan bermakna.

Jgn bagi toolbox kat geng2 begini yer.... mmg nanti semua spana tukul melayang. Silap hari bulan, bukak toolbox nampak lipstik blusher berus segala bagai .
.







Thursday, July 13, 2017

It's good to be back !

Alhamdulillah.. Ramadhan 2017 berlalu dengan tersangat pantas. Ima betul-betul busy dengan Hamper & bisnes lain.


Syukur alhamdulillah ramai yang membantu. Terima kasih pada customer2 yang sudi memberi kepercayaan untuk Ima siapkan hamper syarikat mereka.

Hamper Raya / Hamper Ramadhan / Hamper Cabutan Bertuah

Hamper Ekslusif Untuk Event / Corporate



Setiap order, Ima akan sentiasa memperbaiki kualiti packaging & barang2 dalam hamper. Ima sentiasa terbuka menerima idea-idea dari customer & seronok nak cuba idea baru. Mana yang mampu, ima akan cuba buat.

Abah masih dalam tempoh rawatan. Jari kaki yang dipotong hujung bulan 4 yang lalu perlu diberi perhatian sepenuhnya. Mak dah sibuk jaga abah. Mata abah semakin tak nampak. Jadi semuanya perlu ditolong. Kadang-kadang rasa frust juga bila tak dapat nak bantu banyak jaga mereka.

Apa nak buat, kerja perlu dibahagi-bahagi, kan ? Mesti ada yang berusaha mencari rezeki sebab perbelanjaan perubatan tidaklah murah. Redha dengan ujian dari Nya. Mudah-mudahan Allah ampunkan dosa dan ringanlah beban di akhirat nanti.

Sesungguhnya dunia ni tempat ujian. Kita mencari redhaNya , kita berusaha menjadi orang yang bermanfaat untuk orang sekeliling.

Selepas Raya, Ima akan lebih fokus pada bisnes-bisnes kesihatan & buat kerja-kerja admin. Kalau nak order hamper untuk event-event, boleh lah buat order seminggu awal supaya Ima boleh buat preparation.

Tapi untuk surprise delivery, chocolate & flower bouquet, tempah gubahan hantaran fresh flowers untuk sekitar KL Area, insyaAllah ima buka bila-bila masa.

Terima Kasih Follow Ig Ima.Bloomwood.

Kalau nak follow kat Ig personal Ima pun boleh.. Ima Zahra_kc
Facebook - Ima Zahra . Sini paling selalu update !

Saturday, May 20, 2017

Tempah Hamper Cabutan Bertuah


Hamper ini ditempah oleh student Uitm dari Fakulti Pengurusan Perniagaan untuk Program Tautan Kasih di Rumah Perlindungan Al Masuha Batu Caves, hari ini.

Mereka minta setiap isi dalam hamper berbeza2 tetapi pada bajet yg sama. Saya isikan barang2 yg sesuai dgn umur bakal penerima hamper yg masih bersekolah rendah.


Barang dalam tu super meriah. Budak-budak kalau dapat mmg lompat-lompat kegembiraan lah. Hahaa. Ima cuba sedaya upaya utk buat rupa hamper tu lebih dari bajet yg diberi.

Biar sama-sama puas hati :)


InsyaAllah, Ima masih belajar mempelbagaikan rupa hamper & upgrade decoration biar nampak unik & cantik. Ada beberapa idea sedang difikirkan. Kalau ada order lagi akan datang, mungkin andalah yg bertuah merasmikan idea unik tu :) Weee,.. best kan kan kan.....

Wednesday, May 17, 2017

Hamper Ramadhan & Raya 2017

Alhamdulillah, tak putus-putus terima tempahan hamper dari syarikat, individu, mahupun pelajar kolej. Terima kasih banyak-banyak. 

Kadang-kadang rasa berpeluh juga bila terima order last minute. Hari ni order, nak ambil lusa. Kalau item macam-macam lagi terasa mencabar, maklumlah, saya bukan ready stok makanan 24 jam. Kadang-kadang setiap order nak berlainan isi hampernya. Terpaksa round 1 KL untuk dapatkan stok yang bagus-bagus.

Saya memang tak sampai hati nak bagi makanan lebih kurang atau pun yg tak pernah dengar nama brandnya. Kualiti mesti ada, hamper pun nak cantik juga. Untung tak banyak pun tak apa, yg penting client puas hati.

So far, alhamdulillah.. semua pakat puas hati.

Ni nak bagi tips kalau nak order hamper dgn Ima, cepat-cepat whatsapp supaya Ima ready nak beli barang. Tak kiralah kalau pukul 2 pagi place order pun no hal. Time subuh nanti boleh ima reply. 

Tulis siap-siap.. nak order hamper berapa biji, nak ambil bila, dan bajet berapa.

Lagi senang kalau beritahu terus untuk event apa & siapa yg bakal terima hamper. Bukan apa, Ima nak cari barang yg sesuai dgn org yang bakal terima hamper tu. Macam, kalau kita nak beri pada client corporat, isi barangnya lain. Kalau kita nak beri pada student, of course stok makanan yg macam-macam lebih bermakna dari 2 3 barang tapi mahal. Kan ?


Hamper Merisik

Hamper Cabutan Bertuah

Hamper Ramadhan 2017


So depends. Biar semua happy .. yang memberi rasa gembira, yang menerima bertambah gembira.

Gituuuww :)

Boleh tengok update hamper-hamper terbaru Ima di Instagram Ima.Bloomwood atau follow insta story di imazahra_kc  ;)


Untuk tempahan hamper, whatsapp terus Ima - 013-6010704


Selamat Berpuasa semua !